ervaar bijzondere rituelen

voor ontspanning van lichaam en geest

Opgietingen

Een aantal keren per dag verzorgen onze saunameesters een opgieting in de Kelo sauna. 

Tijdens een opgieting wordt een mengsel van ijs, water en etherische oliën over de saunakachel gegoten. De lucht wordt met een doek op een speciale manier door de cabine verplaatst.

De luchtvochtigheid in de cabine en de gevoelstemperatuur nemen toe waardoor het lichaam gaat transpireren. Dit geeft het immuunsysteem een boost en zorgt voor totale ontspanning.

Opgieting sauna
Opgieting Fort Resort Beemster Beleving

Beemster beleving

Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt de opgieting van 16.00 uur vervangen door een Beemster Beleving.

De saunameesters hebben zich hiervoor laten inspireren door de traditionele banja sessie en geven dit een Beemster tintje. Hiervoor werken we onder andere samen met het Beemster Bomenmuseum waar we onder andere berk, linde, esdoorn en eikentakken mogen knippen. In de toekomst zullen we nog meer lokale producten gebruiken voor deze sessie.

FINSE KUUSI SCRUB

Een heerlijk scrubritueel in het stoombad met een biologische scrub gemaakt van lavendel en dennenschors voor een stralende huid. De saunameester zal tijdens de sessie met takken en/of een handdoek de stoom als een warme deken over uw lichaam laten dalen. Hierbij krijgt u een heerlijke geurbeleving van dennen of lavendel. Als afsluiting na een verkoelende douche worden de poriën weer gesloten met een ontspannende en verkoelende tonic van lavendel of den.

Dit ritueel is te reserveren op de dag zelf bij de receptie á € 3,50 per persoon.

Beemster stoombad bij Fort Resort Beemster
Klankschaal sessie Fort Resort Beemster

Klankschaalsessies

Laat door de klanken en de trillingen van schalen je lichaam volledig ontspannen en je geest kalmeren.

Een klankschaal is een muziekinstrument in de vorm van een koperen schaal.  Als deze wordt aangeslagen ontstaan er klanken die als zeer ontspannend worden ervaren.

De werking van een klankschaal volgt natuurkundige principes. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Hierdoor kunnen de trillingen van de schalen veel effect bereiken, zowel geestelijk als lichamelijk.

Dit ritueel is te reserveren op de dag zelf bij de receptie á € 3,50 per persoon.

Wim Hof workshops

De Wim Hof Methode is een wetenschappelijk onderbouwde methode die bestaat uit de drie componenten: mindset & focus, ademhalingstechnieken en koude training.

De interactie tussen deze componenten zorgt ervoor dat je in staat bent om invloed uit te oefenen op het eigen immuunsysteem.

Een aantal keer per jaar organiseren wij Wim Hof Workshops. Je kunt bij ons terecht voor de Fundamentals workshop en de Advanced workshop. 

Wim Hof methode advanced workshop bij Fort Resort Beemster
Bijzonder plekje, uniek nachtje weg

Waar bent u naar op zoek?

Zoek

Asfalteringswerkzaamheden

Momenteel vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats aan de Nekkerweg. Wij zijn bereikbaar vanaf de Volgerweg.